Kérjük, segítsen támogatókat találni a PPCHA számára!

Kérjük, segítsen támogatókat találni a PPCHA számára!


Kedves Igazgató Asszony, Igazgató Úr!


Bizonyára tudja, hogy a katolikus iskolák számára a németországi Renovabis alapítvány jelentős támogatásokat biztosít már hosszú ideje. Ebből az összegből az egyes intézmények, a KPSZTI közvetítésével, pályázati úton részesednek.


Eleinte nagyobb összegű támogatásokat kaptak az iskolák, elsősorban korszerű oktatási eszközökre felszerelésekre. Az elmúlt években már jelentősen kisebb keret állt az intézmények rendelkezésére. A Renovabis a pályázati lehetőségek körét is átalakította, így az utóbbi években olyan pedagógiai programok megvalósulásához járult hozzá, melyek a szociálisan hátrányos növendékek esélyegyenlőségét segítik elő vagy a környezettudatos nevelést helyezik előtérbe.


A Renovabis évről-évre 20.000 Euróval csökkenti támogatását. Ezért határozta el a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága, hogy létrehozza a Pro Paedagogia Christiana Alapítványt, mint a katolikus oktatás központi alapítványát, amely a tervek szerint folytathatja azt a támogató munkát, amit a Renovabis elkezdett.


2012-ben 224-re (a tagintézményekkel együtt 432-re) nőtt a katolikus intézmények száma, ahol a pedagógusok közel 87.000 gyerekkel foglalkoznak. A közhasznúságról szóló új előírásoknak, remélhetően, meg fog felelni az intézmények támogatására létrejött minden alapítvány, de elképzelhető, hogy az ország hátrányosabb régióiban működő iskolák, óvodák, éppen a szülők szegénysége miatt, nem lesznek képesek hathatós civil támogató hálózatot létrehozni és működtetni. Egyre indokoltabbá válik, hogy legyen a katolikus intézmények mögött egy központi alapítvány, mely eljuttatja a forrásokat a rászorulóknak.


Kérjük, segítsen támogatókat találni a PPCHA számára!


Azokat az öregdiákokat, jól jövedelmező céggel bíró szülőket, volt tanítványokat, barátokat keressük, akik nem az Önök iskoláját segítik, de akik szívesen támogatnák a katolikus oktatás ügyét és különösen is a legszegényebb intézményeket! Biztosak vagyunk abban, hogy a katolikus oktatás egészének érdekeit szolgáló alapítvány támogatása az Ön iskolájának is érdekében áll!


Ha szórólapokra, csekkekre, szüksége lesz, keresse fel munkatársunkat a +36 1 479 3013-as telefonszámon!


A Pro Paedagogia Christiana Alapítvány
bankszámla száma: 10702019-47661909-51100005
adószáma: 18047981-1-42


                                                                                Köszönettel és tisztelettel:


Budapest, 2012. március 8.    


                                                                                              Bajzák Erzsébet M. Eszter nővér


                                                                                                     a PPCHA elnökhelyettese